Werkwijze

Stap 1: Vrijblijvend kennismakingsgesprek

Als u uw (ex)partner op de hoogte heeft gesteld van het feit dat u wilt scheiden en u heeft de intentie om er in goed overleg uit te komen, kunt u contact opnemen met De Scheidingsbemiddelaar. In een eerste kennismakingsgesprek kijken we wat we voor u beiden kunnen betekenen.

Stap 2: Intakegesprek: inventarisatie van de scheiding

Bij het tweede gesprek, dat direct kan volgen op het kennismakingsgesprek, verzamelen wij alle benodigde gegevens om tot een convenant te komen.

Stap 3: Ouderschapsplan

Zijn er minderjarige kinderen in het spel dan is een ouderschapsplan verplicht. In overleg met u beide inventariseren we de wensen m.b.t. eventuele opvangregeling, hoogte van de kinderalimentatie, omgangsregeling etc.

Stap 4: Voortgangsgesprekken: knelpunten en struikelblokken bij het scheiden

Het derde gesprek is bedoeld om de  concept convenant te bespreken. Zijn er nog punten waarover u het niet eens bent met elkaar, dan nemen we de tijd om die te bespreken. Als iedereen tevreden is over het convenant gaan we over tot ondertekening.

Stap 5: Het einde van de dienstverlening

Wij nemen na de inschrijving altijd nog even contact met u op om de laatste zaken, die zijn blijven liggen, te bespreken.